Naše filozofie

Stvořili jsme značku It‘s Natural, protože věříme, že právě příroda zná ten nejlepší recept na šťastný život. Tato myšlenka byla od samého počátku tou největší motivací a hnací silou při realizaci našeho projektu.

CO ZNAMENÁ, ŽE JE NAŠE KOŘENÍ BIO?

Neobsahuje přidanou sůl, barviva ani zvýrazňovače chuti. Koření It‘s Natural tvoří pouze certifikované bio suroviny. A proč jsme vybrali právě bio suroviny? Je to z respektu k přírodě, z respektu k její harmonii. Při výrobě biopotravin musí být splněna řada požadavků, jejichž cílem je zachování přírodního bohatství a půdní úrodnosti. Ekologičtí zemědělci mohou v procesu pěstování plodin využít pouze přírodní prostředky a metody. Používají jen bio osivo, veškeré geneticky modifikované organismy jsou zakázány. Celý proces výroby, skladování a zpracování bio produktů je pravidelně kontrolován nezávislými organizacemi. Základním principem podnikání ekologických zemědělců je kvalita a starost o přírodu je tím nejdůležitějším cílem. Díky tomu máme jistotu, že Vám nabízíme jen to nejlepší bio koření.

                                                                                                      

Věříme, že volbou BIO výrobků si volíme šťastnější život a že jídla připravená z BIO surovin jsou tím nejlepším projevem péče o naše blízké. Proto jsou všechna naše koření přírodní, chutná a vytvořená s  láskou a vášní.

It‘ Natural, že vždy vybíráme to nejlepší ... pro přírodu a pro Vás!

Chcete vědět, co znamenají pojmy „bio potraviny“, „ekologický certifikát“ nebo „ekologická výroba“? Co znamená být eko? Co nám přináší výběr bio produktů? Rádi Vám to vysvětlíme.

 

EKOLOGICKÁ VÝROBA

Začneme ekologickou výrobou. Je to speciální systém řízení zemědělského podniku a výroby potravin. Základem tohoto způsobu výroby je využívání těch metod pěstování rostlin a chovu zvířat, které jsou nejšetrnější pro životní prostředí a zaručují ochranu jeho přírodních zásob. Cílem ekologické výroby je přispívat na ochranu životního prostředí a rozvoje venkova. Stále to zní tajemně?

 

Při ekologickém výrobním procesu:

  • Je zakázáno používat geneticky modifikované organismy (GMO).
  • Je omezeno používání chemických prostředků ochrany rostlin.
  • Je omezeno používání průmyslových hnojiv (např. hnojiva obsahující kyselinu dusičnou, tato hnojiva sice zvyšují výnos zemědělské půdy, ale jejich stopy pak můžeme najít v zemědělských výrobcích a mohou mít negativní vliv na životní prostředí).

 

A navíc:

  • Bio potraviny musí být vyrobené z ekologických surovin.
  • Finální bio produkt nesmí obsahovat syntetická aromata, barviva, konzervanty ani látky zvýrazňující chuť a vůni.
  • Je zakázáno chemické zpracování potravin. Pro zpracování surovin se používají především biologické, mechanické a manuální metody.

 

BIO POTRAVINY

Bio potraviny jsou tedy produkty, které byly vytvořeny v souladu se zásadami ekologické výroby. Zemědělci a producenti ekologických surovin a potravin jsou pravidelně kontrolováni nezávislými certifikačními orgány. Díky tomu máme jistotu, že byl produkt vyroben v souladu se všemi zásadami ekologické výroby, je bezpečný a byl vytvořen způsobem šetrným k životnímu prostředí.

 

EKOLOGICKÁ CERTIFIKACE, ČILI JAK POZNAT, ŽE JE VÝROBEK DOOPRAVDY BIO?

Na etiketách různých výrobků můžeme vidět hesla jako „zdravá potravina“, „z ekologicky čistých regionů“, „z přírodních zdrojů“ atp. Tato hesla však neznamenají, že je daný výrobek BIO. Jedinou platnou zárukou, že je produkt biopotravina, je logo Evropské unie pro ekologickou produkci (tzv. biologo EU). Pro všechny výrobce biopotravin platí povinnost používat toto biologo EU na biopotravinách vyrobených na území EU. Díky tomu můžeme mít jistotu, že je výrobek opravdu BIO a usnadňuje nám to ten správný výběr během nakupování. 

 

Jiným populárním, ale nepovinným označením bio potravin je logo BIO-SIEGEL.

 

Stojí za to být BIO!


To Top