Bio Oregáno sušené „It‘s Natural”

Vaření bez oregána si už dnes těžko dokážeme představit. Je to jedno z koření s nejintenzivnější chutí a vůní a je základem mnoha evropských kuchyní, zejména italské kuchyně.

Oregáno je známo také jako dobromysl a je oblíbené pro svou jedinečnou sladkou vůni. Jeho silné aroma má široké použití - skvělé se hodí k ochucení grilovaného masa, stačí položit větvičky bylinky na gril, aby aroma proniklo do masa.

Oregáno je velmi specifické a dlouho si zachovává intenzitu chuti a vůně. Je jedním ze základních koření středomořské kuchyně, zejména řecké a italské.

Výrazná chuť oregána nesmí chybět ve špagetách, pizze a zeleninových jídlech, jako je lečo, zapečená nebo grilovaná zelenina, ratatouille. Je naprosto ideální do typických pokrmů italské, řecké a španělské kuchyně. Je vhodné pro dochucení zapečených pokrmů, pečeného masa, telecího, vepřového a jehněčího masa, hustých polévek a pečených brambor. Dobře se snoubí s rajčaty, hrachem, fazolkami, saláty, cuketou, lilkem a také se sýry a mořskými plody. 

Je důležité pamatovat, že oregáno dodáváme až na konci vaření, nejlépe 10 minut před koncem.

Bio Oregáno sušené „It‘s Natural“ stručně:

Chuť: výrazná, sladká
Použití: pizza, špagety, těstoviny, pečená masa
Hodí se k: tymiánu, bazalce, pepři
Skladování: v těsně uzavřeném obalu